میزان پنج درصد وزن پوسته زمین را عنصر آهن تشکیل می دهد و این ماده در همه خاک های جهان وجود دارد. ضرورت آهن برای پایداری گیاهان در سال ۱۸۶۰ توسط دو دانشمند به نام های کنوپ و وانساچس محرز شده است. مقدار آهن موجود و به شکل محلول در خاک نسبت به کل آهن در پوسته زمین مقدار بسیار اندکی است.
*میانگین وزن آهن در پوسته زمین ۳٫۸درصد * مقدار آهن کل ۱٫۷ تا ۴٫۸ درصد * مقدار مورد نیاز برای خاک های طبیعی حدود ۰٫۵ تا ۵درصد
مقدار جذب گیاهان از آهن بسیار کم است و سطح بحرانی آن حدود ۵mlg/kg است و بررسی که توسط دو محقق دیگر( لیندسی و نورول) صورت گرفته مقدار آن را ۲٫۵ تا۴٫۵ mlg/kg گزارش کرده اند. آهن جز عناصر کم مصرف گیاهان و در واکنش های بیوشیمیایی دخیلی است و برای رشد طبیعی گیاهان ضروری است بنابراین کمبود آهن باعث استفاده از کود آهن می گردد.
تاثیر استفاده از کود آهن بر خاک های کشاورزی ایران
از انواع کود آهن مورد استفاده و پرمصرف در خاک های آهکی مانند انواع خاک های ایران، کود های آهن با ترکیبات شیمیایی EDDHA- Fe,DTPA-Fe سکوسترین آهن -۱۳۸ می باشد که در مورد ترکیب شیمیایی و اثرات زیست محیطی آن در مطالب قبلی به آن پرداخته شده است. این نوع کود آهن به شکل مصرف خاک استفاده می شود و در آبیاری های تحت فشار در محصولات کشاورزی که به حالت نواری آبیاری می گردد مورد مصرف دارد و در درختان و زراعت های به این روش آبیاری توصیه می گردد و میزان اثرگذاری آن به شکل محلول پاشی بسیار کم است علت آن هم به دلیل این است که این نوع کود های آهن در اثر مواجه با نور تجزیه می شوند و بی اثر خواهد بود. از انواع کود آهن دیگر می توان به کلات های آهن که دارای ترکیبEDTA- Fe بوده و به نام فتریلون شناخته می شود این نوع از کود آهن دارای مقدار ۶درصد آهن است و جهت خاک های اسیدی استفاده می شود و به شکل محلول پاشی و اسپری استفاده می گردد.
منبع: حد بحرانی آهن و استفاده از کود آهن
کود کود گیاهان کود گیاهان آپارتمانی کود گلهای آپارتمانی کود گیاهان خانگی
کود گیاهان زینتی کود کاکتوس انواع کود کود گلدان کود باغچه
کود کمپوست کود زیستی کود ارگانیک کود آهن کود آهن برای گیاهان
کود بیولوژیک کود آهن بیولوژیک کود اورگانیک کود هیومیک اسید